Våra trappsteg kan du slipa om flera gånger

Att välja trappsteg i ek är inte enbart fint utan ek har bra egenskaper som gör sig lämplig för tillverkning av trappsteg då ek är ett material som är hårt och segt träslag och därmed mycket lämpligt för trappsteg.

Ek är däremot är ett träds som inte växer så fort och tillhör en av de mer långsamväxande träslag och dess popularitet har gjort träslaget till en bristvara i hela världen. I och med ekens goda egenskaper, så vi förstod att det kommer bli svårt att välja bort materialet ek helt från våra trappsteg, men vi kom på en mer miljövänligare lösning. 

Egentillverkade trappsteg i flerskiktskonstruktion med ek

Våra trappsteg är tillverkade av trä rakt igenom och vi har valt använda oss av träslaget furu. Furu är ett snabbväxande träslag och är därmed mer miljövänligt. Det översta lagret är på våra trappsteg är ek.

Trappsteg som du kan slipa om

Vi tillverkar trappstegen i vår självförsörjande fabrik i Västerås och på det översta lagret lägger vi ek med en tjocklek på 3.6 mm som du kan slipa om flera gånger. Därför kan inte våra trappsteg inte att jämföras med lamellparkett trappsteg som du finner i byggvaruhandeln. Denna lösning ger oss ekens goda kvaliteter utan att tära på miljön – det tycker vi är ett stort steg i rätt riktning.

Våra trappsteg har en formstabil som ger en gedigen känsla och vi har 3 års garanti på våra trapprenoveringar. 

Här kan du se olika utförande på våra ektrappsteg vi erbjuder när vi renoverar trappor.

Allt vi gör i från produktiktion till att åka ut till våra kunder och renovera trappor har vi miljö i åtanke. Läs mer om Formtrappans miljötänk.

flerskikt
flerskikt
FormTrappan värdegrund
FormTrappan värdegrund

Dela artikeln:

Rulla till toppen