Årets julklapp. En ny trapp!

Ge ditt hem den bästa julklappen – renovera din trappa och ge hela hemmet ett lyft. Här får du en tidig klapp – 1000 kronor i rabatt, när du renoverar din trapp! Erbjudandet gäller t.o.m. 2019-12-31.

Trapprenovering

FormTrappan renoverar trappor med egentillverkade trappsteg i flerskiktskonstruktion som är halkfritt, varmt & behagligt att gå på! En trapprenovering lyfter den totala upplevelsen av er trappa och ert hem. Standarden ökar och känslan att gå i trappor med eksteg känns underbar.

Vanliga frågor & svar om trapprenovering

Hur går det till att renovera trappan?

Ni kontaktar FormTrappan, vi bestämmer en tid i samråd med er när vi kan komma på besök och se på eran trappa. Ni får en offert där det framgår exakt vad det kommer att kosta er. Därefter kommer vi överens om ett önskat startdatum då vi kommer och monterar stegen.

Hur lång tid tar hela trapprenoveringen?

Mätningen av trappen tar cirka 1 timme. Monteringen av FormTrappan tar normalt mellan 3 till 8 timmar, då vi har sågat till stegen innan vi kommer till er.

ROT-avdrag på trapprenoveringen

Då detta jobb berättigas av ROT-avdrag, så har vi dragit av ROT-avdraget i samtliga priser som du ser på FormTrappans hemsida. Hur mycket ROT-avdraget uppgår till, framgår av offerten samt fakturan.

FormTrappans renoverings-steg består av flerskiktskonstruktion

Vi jobbar med EK-parkett i flerskiktskonstruktion, med en gedigen EK trappnos. Samt en gedigen EK bakkantslist där det behövs. EK parketten är matt lackad, trappnosen är oljad.

Trapprenoverings material

Då vi jobbar med hållbara material är det främst ek som vi rekommenderar. Eken är hård och seg vilket passar utmärkt i trappor.

Jag ska måla trappan själv, vad ska jag använda för färg?

Det viktigaste är att man använder rätt typ av grundfärg samt tvättar trappan innan man grundar. I vissa fall kan ni köpa denna färg från oss (beroende på vart i landet ni bor) om inte se återförsäljarlista. Sedan målar man med valfri ytfärg.

Är FormTrappans trapprenovering hal?

Nej, vi har aldrig haft några som helst problem med vår ytbehandling och efter att ha monterat trappor till över 8000 nöjda kunder, känner vi oss mycket trygga med vår slutprodukt. Ytan består av 7 lager mattlack med hög friktion. Stegytan är mattlackad. Trappnosen är oljad för att enkelt kunna förnya den del som slits mest i trappan.

Trappan knakar

I de flesta fall så försvinner knaket då vi limmar på ett steg av flerskiktskonstruktion på steget. Det gör att hela steget blir mer stabilt.

Byta handlederna

Om man väljer att byta trappans handlederna, kopierar vi era befintliga handleder med stavlimmad EK handled 120×27 mm eller 45 mm gedigen rundstav, som oljas, vi gör inte nya fästen utan använder era befintliga. Ibland sätter vi nya handledsbeslag. Är man händig och vill spara lite pengar kan man välja att endast köpa materialet och montera handlederna själv.

Vanliga frågor & svar om målerifrågor

Min trappa är lackad, fäster färgen?

Vi använder en grundfärg, som biter i lacken, och täcker in kvistar. Vi rekommenderar även denna grundfärg för kunder som målar själva.

Vad målar ni för något?

Vi målar vangstycke, samt ev spaljé, exakt vad som kommer att målas får ni information om vid första besöket hos er normalt vid mätningen av trappen. Om trappen är öppen så målas undersidan av stegen, om trappen är stängd så målas sättstegen men inte undersidan av trappen. Notera att vi inte utför målning i alla orter vi arbetar i. All målning bedöms individuellt och priser enligt offert.

Vanliga frågor & svar om trapptermer

Vad menas med höger respektive vänster-trappa?

Det är åt vilket håll trappan svänger, sett nerifrån.

Vad är en öppen trappa för något?

En trappa som man ser igenom trappstegen, dvs öppet mellan stegen.

Vad är en stängd trappa för något?

Det är en trappa med sättsteg i, dvs man kan inte se mellan trappstegen.

Vad är ett sättsteg?

Det är den lodräta skivan mellan två steg, dvs stängningen mellan stegen.

Vad är ett vangstycke?

Det är dem tjocka reglar, som går på vardera sida om stegen.