Trapprenovering

Från idé till färdigt resultat

Från idé till färdigt resultat

Trappan är en av de mest använda delarna av våra hem, och den utsätts för mycket slitage över tiden. Med entrapprenovering kan du förnya utseendet på ditt hem och skapa en säker, bekväm och snygg trapp som kommer att hålla i många år framöver. I denna guide kommer vi att ta dig genom de olika stegen för att renovera trappan, från idé till färdigt resultat. Att utföra en trapprenovering kan vara en stor utmaning, men med rätt planering och hjälp av en erfaren trapprenoveringsfirma kan du skapa en trapp som kommer att vara säker, funktionell och estetiskt tilltalande under många år framöver. Kontakta oss för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig med att renovera trappan. Du kan också få mycket hjälp genom att läsa igenom de olika flikarna på vår hemsida som alla beskriver vad du ska tänka på inför en trapprenovering samt hur du väljer material för att renovera trappan.

Utvärdering av trappan

Innan du börjar att renovera trappa är det viktigt att du utvärderar dess nuvarande tillstånd och fundera över vilka eventuella förändringar du vill göra. Har du en öppen trappa så kan vi hjälpa dig med att stänga den. Vill du ändra färg på vangstyckena (sidostyckena) eller bara fräscha upp dem i samma färg? Vi kan hjälpa dig med målningen i samband med att du renoverar din trappa. Behöver du nya handledare eller vill du behålla de gamla? Vi har handledare i vårt sortiment som vi kan installera samtidigt som vi renoverar din trappa. Nästa steg är att välja design och material som passar din trapp och ditt hem. När vi gör vårt första besök har vi olika materialprover med oss som vi presenterar för dig som ska renovera din trappa. Det finns flera alternativ att välja mellan, så det är viktigt att välja en design/färgsättning som passar in och är estetiskt tilltalande. Vi har flera olika varianter av både material och färg. Vi jobbar med steg i både ek och i ask. Självklart hjälper vi dig i ditt beslut för att hitta rätt – vi är ju proffs på trapprenovering.

Ek är det vanligaste alternativet. Eken finns som 3-stav planka eller den mer exklusiva 1-staven. Basmodellerna är lackade 7 ggr med en matt lack som ger ett bra och slitstarkt underlag att gå på. Men både 3-stav och 1-stav ek går att få infärgad enligt eget tycke och smak. Stegen kan färgas in och hårdvaxoljas eller bara oljas, helt efter ditt egna önskemål. Asken finns som ett vitbetsat eller ett mörkbetsat alternativ. Trapprenovering med ask ger en något livfullare struktur än eken. Speciellt den mörkbetsade asken har en spännande karaktär.

Förberedelse och installation vid trapprenovering

I samband med vårt första besök mäter vi din trappa. Ibland behöver vi göra mätningen i ett senare skede beroende på vad du vill ha gjort med din trappa och hur den ser ut innan renoveringen. 

Har du en heltäckningsmatta som täcker trappan så behöver den tas bortAntingen gör du det själv eller så hjälper vi dig. Detsamma gäller målningen. Om du själv vill måla så ger vi dig tips på en riktigt bra grundfärg och andra saker du behöver tänka på för att det ska bli bra. Det är bäst och enklast om all målning görs innan vi kommer för att lägga på stegen. Då behöver du inte tänka på att det kommer färg på de gamla trappstegen. Vi klär ju ändå in de gamla stegen när vi renoverar trappan. Vill du få trappan stängd så görs detta också innan vi renoverar trappan eller allra senast i samband med den.

När de nya trappstegen är installerade är det viktigt att utföra slutliga justeringar för att säkerställa att allt är på plats och fungerar korrekt. Vi gör en kontroll att alla glipor mellan steg och vangstycke är fogade med latex och att jobbet är utfört enligt konstens alla regler. När vi besiktigat trappan så skriver vi under ett garantibevis som du får av oss. På garantibeviset står även hur du underhåller din renoverade trappa för att den ska ge dig långvarig glädje.

Beräkna ett pris för din trapprenovering

Vill du ta reda på vad kommer kosta med eventuella tillval?
Med vår priskalkylator kan du beräkna priset direkt online!

Att renovera din trappa med FormTrappan har stora fördelar jämfört med att byta ut den mot en helt ny.

Varför ska jag renovera trappan?

Billigt – fast pris

Att renovera din trappa är betydligt billigare än att köpa en ny. Vi på Formtrappan erbjuder fasta priser utan överraskningar, oavsett modell.

 

Enkelt

En renoverad trappa ger dig samma upplevelse som en helt ny, men på ett enklare sätt. Med FormTrappans trappsteg kommer inte bara utseendet på din trappa förändras. Våra vridstyva steg gör att knarr brukar minska eller försvinna helt och den mattlackade ytan är väldigt behaglig och säker att gå på.

 

Snabbt

En halv dag, så lång tid tar det att montera din Formtrappa. Redan fem timmar efter monteringen kan du använda din trappa som vanligt igen.

 

Miljövänligt

Våra trappsteg är till största del tillverkade av snabbväxande och hållbara sorters trä som björk och furu. Det är endast ytskiktet som består av långsamväxande och mer exklusivt material. Att blanda snabbväxande träslag med mer exklusiva innebär att vi kan vara både billigare, men även mer miljövänliga än våra konkurrenter som jobbar med solida trappsteg.

 

Trapprenovering i tre enkla steg

Kostnadsfritt
hembesök

Under hembesöket presenterar vi våra olika alternativ, svarar på dina frågor, mäter din trappa och tar in de upplysningar vi behöver. Därefter får du en offert med ett fast pris.

Steg 1

Produktion

När du bestämt dig och tackat ja till offerten så tillverkar vi dina unika trappsteg med högsta precision i vår klimatsmarta fabrik i Västerås

Steg 2

Snabb montering

Vi levererar och monterar din nya trappa efter överenskommelse. Monteringen tar 4-6 timmar. Limmet vi använder är anpassat för trapprenovering och har en torktid på 4-5 timmar. Du kan normalt börja gå i din trappa redan samma dag.

Steg 3

Redo att ta första steget mot en ny trappa?

FormTrappan erbjuder renovering av trappor i fyra olika utföranden till ett fast pris, oavsett vilken typ av trappa du har. Därutöver finns ett alternativ där du som kund själv väljer vilken typ av ytbehandling du vill ha.

Alla våra trappor är uppbyggda med samma konstruktion bestående av tre skikt och ger hög formstabilitet och lång livslängd. De är även ytbehandlade med sju lager lack för en fantastisk finish.