Trapprenovering

Renovera din trappa

FormTrappan erbjuder renovering av trappor i fyra olika utföranden till ett fast pris, oavsett vilken typ av trappa du har. Alla våra trappor är uppbyggda med samma konstruktion bestående av tre skikt och ger hög formstabilitet och lång livslängd. De är även ytbehandlade med sju lager klarlack för en fantastisk finish. 

Det fasta priset inkluderar tillverkning, material och montering av 15 trappsteg.

Trapprenovering steg för steg

Varför trapprenovering?


Att renovera din trappa med FormTrappan har stora
fördelar jämfört med att byta ut den mot en helt ny. 

Billigt

Att renovera din trappa är betydligt billigare än att köpa en ny. Vi på Formtrappan erbjuder fasta priser utan överraskningar för trappor upp till 15 trappsteg, oavsett modell. 

Miljövänligt

Våra trappsteg är till största del tillverkade av snabbväxande och hållbara sorters trä som björk och furu. Det är endast ytskiktet som består av långsamväxande och mer exklusivt material. Att blanda snabbväxande träslag med mer exklusiva innebär att vi kan vara både billigare, men även mer miljövänliga än våra konkurrenter som jobbar med solida trappsteg. 

Enkelt

En renoverad trappa ger dig samma upplevelse som en helt ny, men på ett enklare sätt. Med FormTrappans trappsteg kommer inte bara utseendet på din trappa förändras. Våra vridstyva steg gör att knarr brukar minska eller försvinna helt och den mattlackade ytan är väldigt behaglig och säker att gå. Trappan blir som ny utan att man behöver byta ut den.

Snabbt

En halv dag, så lång tid tar det att montera din Formtrappa. Redan fem timmar efter monteringen kan du använda din trappa som vanligt igen.

Din trapprenovering – steg för steg

Bläddra i sidled för nästa steg

 • Gratis hembesök

  Vår lokala montör gör ett hembesök för att mäta din trappa och svara på dina frågor.

 • Digital mätning

  Mätningen genomförs med hög precision och tar endast tio minuter. Allt tack vare vårt unika digitala mätverktyg.

 • Tillverkning

  När du bestämt dig för att renovera din trappa påbörjar vi tillverkningen av dina unika trappsteg utifrån mätningen som gjordes under hembesöket. Med robotar och CNC-maskiner får dina trappsteg en perfekt passform.

 • Miljöeffektiv produktion

  All produktion sker i vår självförsörjande fabrik utanför Västerås. Våra solceller förser både vår fabrik och våra bilar med elen de behöver. I produktionen har vi robotar och maskiner som arbetar med högsta precision för att minska överblivet material, och det som blir över används för att värma upp fabriken.

 • Montering inleds

  De färdiga trappstegen levereras genom samordnade transporter till din lokala montör. Montören åker därefter ut och monterar din trappa hemma hos dig på bestämd tid.

 • Limning av trappstegen

  Vi använder ett miljövänligt och snabbhärdande lim för att montera stegen.

 • Trappstegen monteras

  Stegen monteras uppifrån och ned.

 • Fogning

  Efter att trappstegen satts på plats avslutar vi med en latexfog runt steget för att materialet ska få en viss rörelsemån. Trä är nämligen ett levande material vilket betyder att både din trapp och ditt hus rör på sig under sin livstid. Därför är det viktigt att det finns en viss rörelsemån.

 • Fogning

  Överbliven latexfog torkas bort för ökad finish.

 • Snabb montering

  Monteringen tar ungefär en halv dag.

 • Slutbesiktning

  Efter att trappan monteras genomför vi en slutbesikting. Under besiktningen ser vi till att din nyrenoverade trappa håller samma kvalité som en helt ny.