Trapprenovering Växjö

FormTrappan trapprenovering Växjö

FormTrappan trapprenovering Växjö drivs av Christian Bedrot.
Med över 300 trapprenoveringar bakom sig kan Christian ge råd om materialval samt utföra renovering av allt runt trappan som t.ex. vangstycken, räcken och spaljéer.

Boka ett kostnadsfritt hembesök så ringer Christian eller någon av hans kollegor från FormTrappan trapprenovering Växjö tillbaka inom en arbetsdag och bokar in en kostnadsfri mätning och konsultation. Först när ni fått offerten fattar ni beslut om ni vill gå vidare eller inte, helt riskfritt och utan förpliktelser.

En renoverad trappa lyfter hela huset!

En renoverad trappa känns som ny och lyfter hela huset. Trappan är något av det första man ser när man kommer in i ett hus och det är ju allmänt känt att man inte får en andra chans att göra ett första intryck. Det finns även fler fördelar med att renovera trappan jämfört med att bygga ny. utöver ett betydligt lägre pris sparar man även in på miljön. En trapprenovering tar oftast också mindre än en dag medan att bygga en ny kräver ett större ingrepp på kringliggande miljön som väggar och bjälklag.

FormTrappan Växjö. Christian Bedrot

Christian Bedrot Växjö
tel: 070-877 22 84
E-post: christian@formtrappan.se

BÄSTSÄLJARE

Ek, trestav

15 900 Kr

Se mer

Ek, helstav

19 900 Kr

Se mer

Vit ask

19 900 Kr

Se mer

Mörk ask

19 900 Kr

Se mer
Ektrappa

Infärgad/oljad ek

Offert

Se mer

Varför trapprenovering Växjö?

Förutom att du sparar pengar och värnar om miljön är en trappstegsrenovering ett betydligt mindre projekt jämfört med att bygga en helt ny trappa. Våra trappsteg är tillverkade i en flerskiktskonstruktion vilket ger högre formstabilitet och bättre bärighet än renoveringstrappsteg i massivt trä.

Slitstark yta

Ytan på trappstegen är i massiv ek eller ask beroende på vilket träslag ni väljer. Sju lager klarlack säkerställer en livslängd på upp till 20 år innan trappan behöver slipas och lackeras om. Trappnosen som utsätts för störst slitage är i solitt trä och oljade för enkelt underhåll.

Minskat Trappknarr

Vår konstruktion av renoveringstrappsteg minskar knarr och i vissa fall avhjälper det helt knarrande trappor. Detta är dock inget som kan garanteras. Trä är trots allt ett levande material.

Trapprenovering i tre enkla steg

Steg 1

Vi kommer hem till er – kostnadsfritt

Under mötet ser vi till att få de uppgifter vi behöver. Sedan får ni en fast offert där både material och arbete ingår. Vidare får ni prover på material- och stilval. Men det valet behöver ni inte göra på mötet.

Steg 2

Tillverkning

När ni valt material och bekräftat offerten, mäter vi upp fastighetens trappor med vårt digitala mätinstrument. Därefter tillverkas trappstegen i vår moderna, klimatsmarta och digitaliserade fabrik i Västerås.

Steg 3

Smidig montering

Vi kommer och monterar. Eftersom delarna är tillsågade i vår fabrik så går arbetet snabbt. Och en stor fördel är att trappan kan användas medan monteringen pågår. Efter monteringen går vi igenom arbetet tillsammans för att se att allt blivit som beställt.

FormTrappans miljöansvar

Vi arbetar dagligen med att hitta den smartaste vägen framåt, det gör vi för att utveckla allt från produktsortiment till det miljöansvar vi tar.

Miljömedveten produktion

Att minska det ekologiska fotavtrycket för verksamheten har varit en kärnfråga från start. Som en del i vårt miljötänk är vi självförsörjande på el och värme samt samordnar alla transporter från fabriken till vår representant i Stockholm. Läs gärna mer om vår miljösatsning här.

FormTrappan trapprenovering Växsjö

Vi utför trapprenoveringar i Växjö med omnejd. Utöver Växjö täcker vi även in bl.a. Norrhult, Vrigstad, Lammhult, Rydaholm, Vittaryd, Ljungby, Älmhult, Markaryd, Tingsryd, Moheda, Alvesta, Sandsbro, Tunatorp med flera orter.

Digitaliserat hela vägen

Mätutrustning vi använder vid uppmätning av trapporna är helt digitaliserad. I fabriken tillverkas dina trappsteg av robotar och CNC-styrda maskiner för högsta möjliga precision. Det är något vi på FormTrappan är mycket stolta över och helt ensamma om.

Om FormTrappan Växjö

FormTrappan utför inte bara renovering av trappor i Växjö utan i nästan hela Sverige och delar av Norge. Christian som står bakom FormTrappan trapprenovering i Växjö har många års erfarenhet av trapprenovering och har tillsammans med sina kollegor i övriga Sverige och Norge en gemensam erfarenhet av tio-tusentals renoverade trappor genom åren.

Med sin mångåriga erfarenhet som snickare kan Christian även hjälpa till med t.ex. räcken, spaljéer och andra typer av snickeriarbeten.

FormTrappan i Växjö utför även renovering av trappor i Jönköping och det Småländska Höglandet.

Några frågor till Christian på FormTrappan Växjö

Hur länge har du hållit på med trapprenovering? 
– Det är sådant man som snickare stött på ofta men sedan 2017 har jag hållit på med det mer eller mindre på heltid.

Hur många trappor har du renoverat?
– Oj, svårt att säga men runt 300 stycken gissar jag.

Vad gjorde du innan du började med FormTrappan?
– Jag har arbetat som snickare i många år och drivit egen firma sedan 2010 och är möbelsnickare i grunden.

Vad utför ni för tjänster utöver trappstegsrenovering?
– Ja, självklart utför vi tillverkning och montering av specialsnickerier runt trappor som räcken och spaljéer m.m.
Vi vill ju leverera en komplett upplevelse.

Utför ni något mer som inte är trapprelaterat?
Jo, vi gör även en hel del köksmonteringar och andra snickeriarbeten.

Vad är det bästa med trappstegsrenovering?
– Helt enkelt ett enkelt och prisvärt sätt att få trappan fin och höja trivseln i och värdet på sitt hus.