FormTrappan trapprenovering Växjö

Christian ansvarar för FormTrappan trapprenovering Växjö. Med över 300 trapprenoveringar bakom sig kan Christian ge råd om materialval samt utföra renovering av allt runt trappan som t.ex. vangstycken, räcken och spaljéer.

Boka ett kostnadsfritt hembesök så ringer Christian eller någon av hans kollegor från FormTrappan trapprenovering Växjö tillbaka inom kort och bokar in en tid för en helt kostnadsfri mätning och konsultation. Först när ni fått offerten fattar ni beslut om ni vill gå vidare eller inte, helt riskfritt m.a.o.

En renoverad trappa lyfter hela huset!

En nyrenoverad trappa känns som ny och lyfter hela huset. Trappan är något av det första man ser när man kommer in i huset och en stor del i besökarens första intryck av ditt hem. Dessutom är fördelarna med att renovera trappan många jämfört med att bygga ny. Förutom att priset är en bråkdel sparar man även på miljön. En trapprenovering tar oftast också bara en halv till en dag medan att bygga en ny kräver ett större ingrepp på kringliggande miljö såsom väggar och bjälklag.

FormTrappan Växjö. Christian Bedrot


Christian Bedrot
– FormTrappan Växjö
070-877 22 84 | christian@formtrappan.se
FormTrappan på Facebook @formtrappan.vaxjo

Trapprenovering till fastpris 14.900kr för ektrappa
Trapprenovering ek helstav
Vit ask

Varför trappstegsrenovering?

Förutom att du sparar pengar och värnar om miljön är en trappstegsrenovering ett betydligt mindre projekt jämfört med att bygga en helt ny trappa. Våra trappsteg är tillverkade i en flerskiktskonstruktion vilket ger högre formstabilitet och bättre bärighet än renoveringstrappsteg i massivt trä.

Slitstark yta

Ytan i trappstegen är i massiv ek eller ask beroende på vilket träslag ni väljer. Sju lager klarlack säkerställer en livslängd på upp till 20 år innan trappan behöver slipas och lackeras om. Trappnosen, som utsätts för störst slitage är i solitt trä och oljade för enkelt underhåll.

Minskat trappknarr

Vår konstruktion av renoveringstrappsteg minskar knarr och i vissa fall avhjälper det helt knarrande trappor. Detta är dock inget som kan garanteras. Trä är trots allt ett levande material.

Trapprenovering i tre enkla steg

Från mätning till färdig trappa tar normalt 3-6 veckor.

Steg 1. Vi mäter din trappa

Boka ett kostnadsfritt kundbesök. Christian eller någon av hans kollegor från Växjö kommer ut och mäter din trappa.
 

Steg 2. Trappan tillverkas

Efter beställningen tillverkar vi din trappa i vår fabrik i Västerås på ett miljövänligt sätt. Läs mer om vår miljösatsning här »

Steg 3. Vi monterar din trappa

Vår lokala montör från Växjö levererar och monterar din nya trappa, monteringen ingår. Normalt tar det ca: 4-6 timmar.
 

FormTrappans miljöansvar

Vi arbetar dagligen med att hitta den smartaste vägen framåt, det gör vi för att utveckla allt från produktsortiment till det miljöansvar vi tar.

Miljömedveten produktion

Att minska det ekologiska fotavtrycket för verksamheten har varit en kärnfråga från start. Som en del i vårt miljötänk är vi självförsörjande på el och värme samt samordnar alla transporter från fabriken till vår representant i Växjö. Läs gärna mer om vår miljösatsning här.

FormTrappan trapprenovering Växjö

Vi utför trapprenoveringar i Växjö med omnejd. Utöver Växjö täcker vi även in bl.a. Norrhult, Vrigstad, Lammhult, Rydaholm, Vittaryd, Ljungby, Älmhult, Markaryd, Tingsryd, Moheda, Alvesta, Sandsbro, Tunatorp med flera orter.

Digitaliserat hela vägen

Mätutrustning vi använder vid uppmätning av trapporna är helt digitaliserad. I fabriken tillverkas dina trappsteg av robotar och CNC-styrda maskiner för högsta möjliga precision. Det är något vi på FormTrappan är mycket stolta över och helt ensamma om.

Om FormTrappan trapprenovering Växjö

FormTrappan utför inte bara renovering av trappor i Växjö utan i nästan hela Sverige och delar av Norge. Christian som står bakom FormTrappan trapprenovering i Växjö har många års erfarenhet av trapprenovering och har tillsammans med sina kollegor i övriga Sverige och Norge en gemensam erfarenhet av tio-tusentals renoverade trappor genom åren.

Med sin mångåriga erfarenhet som snickare kan Christian även hjälpa till med t.ex. räcken, spaljéer och andra typer av snickeriarbeten.

FormTrappan i Växjö utför även renovering av trappor i Jönköping och det Småländska Höglandet.

Några frågor till Christian på FormTrappan trapprenovering Växjö

Hur länge har du hållit på med trapprenovering? –Det är sådant man som snickare stött på ofta men sedan 2017 har jag hållit på med det mer eller mindre på heltid.

Hur många trappor har du renoverat? –Oj, svårt att säga men runt 300 stycken gissar jag.

Vad gjorde du innan du började med FormTrappan? –Jag har arbetat som snickare i många år och drivit egen firma sedan 2010 och är möbelsnickare i grunden.

Vad utför ni för tjänster utöver trappstegsrenovering? –Ja, självklart utför vi tillverkning och montering av specialsnickerier runt trappor som räcken och spaljéer m.m. Vi vill ju leverera en komplett upplevelse.

Utför ni något mer som inte är trapprelaterat? –Jo, vi gör även en hel del köksmonteringar och andra snickeriarbeten.

Vad är det bästa med trappstegsrenovering? –Helt enkelt ett enkelt och prisvärt sätt att få trappan fin och höja trivseln i och värdet på sitt hus.