FormTrappan trapprenovering Stockholm Syd

FormTrappan trapprenovering Stockholm Syd drivs av Daniel Ottosson som har flera år inom bygg och anläggningsbranschen bakom sig. Vi har därmed den erfarenhet som behövs för att ge råd om material och tillämpningar samt utföra renovering av allt runt trappan som t.ex. vangstycken, räcken och spaljéer.

Boka ett kostnadsfritt hembesök så ringer Daniel eller någon av hans kollegor från FormTrappan trapprenovering Stockholm tillbaka och bokar in en kostnadsfri mätning och konsultation. Först när ni fått offerten fattar ni beslut om ni vill gå vidare eller inte, helt riskfritt m.a.o.

En renoverad trappa är ett lyft för hela huset!

En nyrenoverad trappa känns som ny. Eftersom trappan är något av det första man ser när man kommer in i ett hus  blir den således en stor del i besökarens första intryck av ditt hem. Fördelar med att renovera trappan jämfört med att bygga ny är många. Förutom ett avsevärt lägre pris sparar man även på miljön. En trapprenovering tar oftast också mindre än en dag medan att bygga en ny kräver ett större ingrepp på kringliggande miljö som t.ex. väggar och bjälklag.

Trapprenovering till fastpris 14.900kr för ektrappa
Trapprenovering ek helstav
Vit ask

Varför trappstegsrenovering?

Förutom att du sparar pengar och värnar om miljön är en trappstegsrenovering ett betydligt mindre projekt jämfört med att bygga en helt ny trappa. Vi tillverkar trappstegen i en flerskiktskonstruktion vilket ger högre formstabilitet och bättre bärighet än renoveringstrappsteg i massivt trä.

Slitstark yta

Våra trappsteg har en yta av massivt material i det träslag du väljer och sju lager klarlack som säkerställer en livslängd på upp till 20 år innan trappan behöver slipas och lackeras om. Trappnosen, som utsätts för störst slitage är i massivt trä och oljade för enkelt underhåll.

Minskat trappknarr

Vår konstruktion av renoveringstrappstegen minskar knarr och i vissa fall avhjälper det helt knarrande trappor. Det är dock inget som kan garanteras. Trä är trots allt ett levande material.

Trapprenovering i tre enkla steg

Från mätning till färdig trappa tar normalt 3-6 veckor.

Steg 1. Vi mäter din trappa

Boka ett kostnadsfritt kundbesök. Daniel eller någon av hans kollegor från Stockholm kommer och mäter din trappa.
 

Steg 2. Trappan tillverkas

Efter beställningen tillverkar vi din trappa i vår fabrik i Västerås på ett miljövänligt sätt. Läs mer om vår miljösatsning här »

Steg 3. Vi monterar din trappa

Vår lokala montör från Stockholm levererar och monterar din nya trappa, monteringen ingår. Normalt tar det ca: 4-6 timmar.
 

FormTrappans miljöansvar

Vi arbetar dagligen med att hitta den smartaste vägen framåt, det gör vi för att utveckla allt från produktsortiment till det miljöansvar vi tar.

Miljömedveten produktion

Redan från start har ett minskat ekologiskt fotavtryck varit en kärnfråga för oss. Som en del i vårt miljötänk är vi självförsörjande på el och värme samt samordnar alla transporter från fabriken till vår representant i Stockholm. Läs gärna mer om vår miljösatsning här.

FormTrappan trapprenovering Stockholm Syd

Vi utför trapprenoveringar i södra Stockholm, Södertälje och Nynäshamn. Vårt distrikt, Södra Stockholm innefattar bl.a. Nacka, Saltsjö-boo, Saltsjö-duvnäs, Saltsjöbaden, Gustavsberg, Värmdö, Ingarö, Johanneshov, Enskede, Sköndal, Farsta, Älta, Tyresö, Trångsund, Skogås, Länna, Vega, Vendelsö, Handen, Haninge, Jordbro, Dalarö, Västerhaninge, Tungelsta, Ösmo, Nynäshamn, Hägersten, Segeltorp, Skärholmen, Hallunda, Norsborg, Botkyrka, Tumba, Tullinge, Salem, Rönninge, Uttran, Grödinge, Årsta, Älvsjö, Huddinge, Bandhagen, Årsta, Haninge, Tyresö, Värmdö med flera.

Digitaliserat hela vägen

Vår mätutrustning är helt digitaliserad. I fabriken tillverkas dina trappsteg av robotar och CNC-styrda maskiner utifrån dessa mätdata för högsta möjliga precision. Det är något vi på FormTrappan är mycket stolta över och helt ensamma om.

Om FormTrappan trapprenovering Södra Stockholm

FormTrappan utför inte bara renovering av trappor i Stockholmsområdet utan i nästan hela Sverige och delar av Norge. Daniel, som står bakom FormTrappan trapprenovering i Södra Stockholm har tillsammans med med sina kollegor i övriga Sverige och Norge en gemensam erfarenhet av tio-tusentals trapprenoveringar.

Med sin erfarenhet från Bygg- och anläggningsbranschen kan Daniel och hans kollegor även hjälpa till med t.ex. målning, räcken, spaljéer och andra typer av snickeriarbeten.

FormTrappan i Stockholm Syd utför även renovering av trappor i bl.a. Södertälje och Nynäshamn m.fl.

Några frågor till Daniel på FormTrappan trapprenovering Stockholm Syd

Hur länge har du jobbat med FormTrappan? –Jag kom i kontakt med FormTrappan först under 2019 men jag har varit i branschen i många år innan dess.

Varför valde du att jobba med FormTrappan? –Jag fastnade framförallt för den samlade kunskapen och erfarenheten som finns i företaget men även för att man har en bra produkt och unik produktion.

Hur många trappor har du renoverat? –Oj, det har blivit ett skapligt antal, jag tappade räkningen när fingrar och tår inte längre räckte till, säger Daniel och skrattar.

Vad gjorde du innan du började med FormTrappan? –Jag har jobbat flera år inom bygg- och anläggningsbranschen varav senaste åren som snickare.

Vad utför ni för tjänster utöver trappstegsrenovering? –Vi målar vangstycken och kringytor och samt tillverkar och monterar räcken och spaljéer, därmed levererar vi en komplett lösning.

Utför ni även sådant som inte är trapprelaterat? –Vi utför en hel del byggnationsarbeten som köks- och badrumsrenoveringar men även större projekt som t.ex. Attefallshus m.m. Genom våra samarbetspartners erbjuder vi även både målning och elarbeten.

Vad är det bästa med trappstegsrenovering? –Snyggt resultat på kort tid och möjligheten till ett billigare alternativ än att bygga en ny trappa.

Slutligen, varför ska man välja FormTrappan? –Prisvärt, garanterat bra service och stor gemensam kunskap om trapprenovering. Dessutom gör uppbyggnaden i våra renoveringstrappsteg att knarret i trapporna reduceras eller som i många fall försvinner helt.