Renovera trappa inomhus

Allt du behöver veta om att renovera din trappa

Renovera trappor inomhus– Varför det är viktigt?

Trappor är en av de mest använda delarna av ditt hem, och de kan lätt bli slitna och tråkiga. Det är inte bara viktigt att hålla dem i bra skick för estetiska ändamål, utan också för att se till att de är säkra att använda. Om dina trappor är slitna eller skadade kan de utgöra en fara för dina nära och kära. Renovering av trappor inomhus är en utmärkt lösning på detta problem. När du renoverar dina trappor inomhus kan du förbättra utseendet och funktionaliteten i ditt hem på flera sätt. Här är några skäl till att det är viktigt att renovera dina trappor:

Säkerhet

Om dina trappor är skadade eller slitna kan de utgöra en fara för dina nära och kära. Genom att renovera dina trappor kan du se till att de är säkra att använda. En renoverad trappa är behaglig och säker att gå i. De renoverade trappstegen har en ytbehandling som ger ett bra stöd och ett gott fäste. Stegen upplevs inte som hala vilket man ibland kan tro

Estetik och ekonomi

Trappor kan vara en central del av ditt hem och kan användas som en visuell funktion. Genom att renovera dina trappor kan du förbättra estetiken i ditt hem och göra det mer attraktivt. En renoverad trappa ökar dessutom värdet på ditt hem. Går du med tankarna om att sälja ditt hus så rekommenderar vi att du renoverar din trappa innan visning. En renoverad trappa gör huset mer lättsålt och är en billig investering jämfört med vilket lyft det ger för hela huset.

Funktion

Trappor är en av de mest använda delarna av ditt hem, och det är viktigt att de fungerar som de ska. Genom att renovera dina trappor kan du förbättra funktionaliteten och göra det lättare och bekvämare att använda dem. Trapprenoveringen gör att trappstegen blir lättare att hålla rena och fräscha. Stegen blir enkla att torka av och smutsen fastnar inte i den nyrenoverade trappan.

Hur går det till att renovera trappor inomhus?

Enklaste sättet för att komma i kontakt med någon av våra professionella hantverkare är att registrera dina kontaktuppgifter under fliken ”Boka hembesök”. Alternativt så ringer du oss på 0771-328 000 så ser vi till att dina uppgifter kommer fram till rätt representant. Du blir kontaktad och tillsammans med vår representant hittar ni en tid för ett hembesök för att se hur vi kan hjälpa dig med att renovera din trappa och samtidigt se över vilka önskemål du har. Vid vårt hembesök presenterar vi de materialval du kan göra. Förutom att renovera trappan så kan vi hjälpa till med målning av vangstycken/sidostycken, att stänga en öppen trappa, byta handledare med mera. Att renovera en trappa kan omfatta mer än själva trappstegen. Men en del jobb kring trappan kan du göra själv om du vill och har tid såsom målning, riva bort heltäckningsmatta och liknande. Vid vårt första besök passar vi samtidigt på att mäta din trappa. Det tar ca 15 minuter att mäta en trappa med vårt digitala mätinstrument.

Vi erbjuder offertförslag med fasta priser

När vi kommit överens om vad som ska göras så sammanställer vi uppgifterna och skickar en offert som visar hur mycket det kommer att kosta att renovera trappan.

Offerten är ett fast pris och det är det som gäller oavsett hur lång eller kort tid det tar att renovera trappan. 

Du förpliktar dig inte till någonting genom att låta oss komma hem till dig för att titta på din trappa inför en renovering. Hembesöket är kostnadsfritt. När du har gått igenom offerten så kommer du förhoppningsvis välja att tacka ja till erbjudandet och först då sätter vi i gång med att producera dina trappsteg. 

Du och vår representant kommer därefter överens om en tid då trappstegen ska monteras. Som en tumregel är normal tid för att tillverka stegen och renovera en trappa ca 4-6 veckor från det att du tackar ja till offerten. Ibland kan vi göra det snabbare. Efter att vi varit hos dig och renoverat din trappa så lämnar vi ett garantibevis för jobbet och sen skickar vi dig en faktura på överenskommet belopp.

Trapprenovering kan förbättra utseende och funktionalitet

Att renovera trappor inomhus kan förbättra både utseendet och funktionaliteten i ditt hem. Genom att utvärdera skadorna, välja rätt material och installera det på rätt sätt kan du få trappor som ser bra ut
och fungerar säkert och bekvämt. Om du känner dig osäker på hur du ska göra det själv, kan du alltid anlita en professionell för att få hjälp. Oavsett vad du väljer är det viktigt att ta hand om dina trappor och se till att de är i bra skick för att du och din familj ska kunna använda dem säkert och bekvämt i många år framöver.

Prisförslag för renovering av trappor inomhus

På vår hemsida så kan du själv räkna fram ett preliminärt pris för hur mycket det skulle kosta att renovera din trappa. Du kan klicka på länken för att komma direkt till vår priskalkylator.

Redo att ta första steget mot en ny trappa?

FormTrappan erbjuder renovering av trappor i fyra olika utföranden till ett fast pris, oavsett vilken typ av trappa du har. Därutöver finns ett alternativ där du som kund själv väljer vilken typ av ytbehandling du vill ha.

Alla våra trappor är uppbyggda med samma konstruktion bestående av tre skikt och ger hög formstabilitet och lång livslängd. De är även ytbehandlade med sju lager lack för en fantastisk finish.

Bästsäljare

16 900 Kr

Ektrappa 3-Stav

20 900 Kr

Vit Asktrappa

Offert

Obehandlad Trappa

20 900 Kr

Mörk Asktrappa

22 900 Kr

Ektrappa Helstav

Vanliga frågor kring trapprenovering inomhus:

Tre vanliga frågor vi får kring trapprenovering. Har du övriga frågor hittar du säkert svaren i vår FAQ.

Hur lång tid tar en trapprenovering?

Trapprenovering i tre enkla steg

Kostnadsfritt
hembesök

Under hembesöket presenterar vi våra olika alternativ, svarar på dina frågor, mäter din trappa och tar in de upplysningar vi behöver. Därefter får du en offert med ett fast pris.

Steg 1

Produktion

När du bestämt dig och tackat ja till offerten så tillverkar vi dina unika trappsteg med högsta precision i vår klimatsmarta fabrik i Västerås

Steg 2

Snabb montering

Vi levererar och monterar din nya trappa efter överenskommelse. Monteringen tar 4-6 timmar. Limmet vi använder är anpassat för trapprenovering och har en torktid på 4-5 timmar. Du kan normalt börja gå i din trappa redan samma dag.

Steg 3