Trappräcke – för att din trappa ska bli säker

Trappräcke till din trappa

En trappa måste vara säker att använda, därför bör du ta hänsyn till de byggregler som finns kring säkerheten när det kommer till trappor. T.ex. ska det finnas ett trappräcke.
Boverket har upprättat regler kring detta som du bör följa. Även om inte du som är van att gå i trappen skulle ramla, kan någon annan skada sig allvarligt om de går i din trappa.

Måste man ha ett trappräcke?

Allmänt råd är att ramper och trappor i publika lokaler bör ha ett räcke på båda sidor, även andra ramper och trappor som har fler än tre steg, bör ha trappräcken på båda sidor.

Vi byter räcke till din trappa!

Vi erbjuder räcken i stavlimmad ek 120 x 27 mm eller rund 45 mm som oljas. Räcket kan monteras i både nya eller befintliga fästen.
Vi erbjuder även endast trappräcket utan montering om du känner att du vill montera den själv.
Byte av handledare ingår inte i våra priser för att renovera din trappa, utan kostnaden för handledaren tillkommer på offerten och ni får då ett fast pris att ta ställning till.

Genom att ge din trappa ett nytt räcke lyfter du helhetsintrycket direkt

En trappa utan räcke kan se rätt naket och kalt ut. Många förväntar sig också att det ska finnas skydd på båda sidor av en trappa, antingen i form av vägg eller räcke. Vi på Formtrappan hjälper dig gärna att montera ett räcke till din trappa! Ett snabbt och enkelt åtgärdande för att få en trappa som passar bättre in i hemmet och framförallt en trappa som är säker.

ROT-avdrag

Rotavdrag innebär en skattereduktion på tjänster inom reparation, ombyggnad & tillbyggnad. Detta innebär att avdraget du får utnyttja, gäller genom hela processen av trapprenoveringen. Du kan få upp till hela 30% avdrag på timmarna av montering och mätning. Material och resekostnader är dock inte grundande till avdraget. Genom rot-avdraget behöver denna renovering inte bli så dyr som du tänkt dig från första början. Läs mer om ROT-avdraget här och här.

Inspirationsbild: Ektrappa 3-stav med trappräcke