Så kan du ljusa upp en mörk hall med en ljusare trappa

Låt din gamla trappa få nytt liv genom enkla tips!

Går du hemma och stör dig på din gamla och tråkiga, mörka halltrappa som bidrar att din hall känns mörk? Trappor renoveras vanligen väldigt sällan och det typiska beteendet hos husägare är att fräscha upp trappan vid inflytt och sen glömma bort den. Trappan är oftast den del i hemmet som glöms bort när renoveringstankar börjar smyga sig på. Men varför ska trappan inte få den kärlek som den förtjänar och fräschas upp då och då?

Det finns massvis med olika anledningar till att renovera och fräscha upp sin trappa hemma

  • Att måla om trappan i en ljusare färg kan ge trappan nytt liv. 
  • En ljusare trapp ger hela din hall en fräschare look.
  • Att renovera trappan mot att köpa en helt ny är både billigare och enklare.
  • Nya trappsteg tar bort eller minskar knarret.
  • Nya trappsteg är säkrare och mer behagliga än gamla.

Det finns givetvis fler anledningar till varför du ska renovera din gamla mörka trappa mot en ljusare med nya trappsteg. Vi på Formtrappan tycker det är tråkigt att många ser på en trapprenovering som ett jättestort projekt och en dyr investering. Det är verkligen tvärtom! Man kan alltid välja att göra saker enklare eller svårare för sig själv och det ska inte vara svårare än vad det behöver vara. 

Trapptrenderna går i cyklar

Vi har alla sett den klassiska mörka trappan i många svenska hem (ofta med en matta häftad på) Den har varit en garant och hemmets kärna i decennier. Men “trapptrender” går i cykler och nu är den mörkare trappan utbytt mot vitfärgade trappor med ljusa ek eller ask trappsteg som får hemmet att kännas mer levande och exklusivt. Ek och ask är perfekta material för trappstegen då det är hårt och hållbart. 

Så se till att ge din trappa nytt ljust liv i höstmörkret och få en helt ny känsla i huset. Trappan är det första som välkomnar dig hem när du öppnar dörren och vill du inte mötas av en modern och fräsch trappa när du kommer hem från jobbet?

Här kan du se fler inspirationsbilder på trappor som vi renoverat.

ljusare hall med en ljusare trappa

Dela artikeln:

Rulla till toppen