renovera trappan i new england stil

Klä om din trappa i New England stil

Att inreda hemmet och speciellt hallen i New england stil är omåttligt populärt i Sverige där många hus är av klassiskt stil. Typiskt New england innebär att man arbetar med kontrastfärger i färger mörkbetsat och vitt. 

Många äldre hus har ofta väldigt enkla enfärgade trappor, ofta träfärgade trappor och där kan en trappa med trappsteg i exempelvis obehandlade ektrappsteg som betalas in till valfri kulör som passa in bättre efter huset renoverats i mer modern stil. 

Klä om din trappa med nya mörka trappsteg

Genom att välja mörkbetsade trappsteg och vita sättsteg när du renoverar din trappa så får ditt hem genast en mer New england stil och trapp stil som passar in i de flesta hus.

Vill man ge ännu mer känsla av New england i sin hall/trapp så kan man sätta vit väggpanel i trappan och tapetsera resterande väggyta med en mönstrad tapet. Man kan med fördel komplettera med ledstänger i en avvikande väg, exempelvis svart väldigt. Formtrappans trappinstalltörer erbjuder finsnickeri hjälp, som målning, byta ledstänger med mera.

Du kan även dekorera trappuppgången med tavlor. Stora tavlor kan man hänga diagonalt i linje med trappan. Mindre tavlor blir snyggast att hänga längs en vågrät linje. En trapprenoveringen kan verkligen göra en trappa till allt annat än tråkig och kan även höja värdet på ditt hus.

Slutligen, viktig att tänka på när man klär om en trappa
Det viktigaste när man klär in en trappa är att man undviker att det knakar här viktigt att det är en stabil konstruktion på planstegen som håller för flera generationer. Vi på Formtrappa har digital mätningsinstrument som vi scannar av din trappa när vi gör ett kostnadsfritt hembesök och mäter din trappa och lämnar en offert. Här kan du se före och efterbilder trapprenoveringar.

Dela artikeln:

Rulla till toppen