Halkskydd trappa – 4 strålande tips!

Halkskydd trappa

Halkskydd trappa – Upplever du att din trätrappa är hal och är rädd för att någon äldre eller ett barn kommer halka och slå sig i den? Det är inte ovanligt. Det enklaste sättet att göra en trätrappa mindre hal är att investera i någon typ av halkskydd eller matta. Därför listar vi här några tips på olika halkskydd för din trätrappa!

Halkskydd trappa – Hur du halksäkrar trappan

Det finns olika sätt att halkskydda din trappa, och beroende på hur du vill att helhetsintrycket ska bli så finns det olika sätt att göra det på, oavsett om du är ute efter en trappa med matta eller ett nästintill osynligt alternativ. 
Det finns andra orsaker till att en trappa kan vara osäker att gå i, i detta blogginlägg går vi igenom dem.

Tips 1: Halkskyddstejp

En utmärkt lösning för att enkelt halksäkra trappan hemma. Halkskyddstejpen är lätt att applicera och går enkelt att ta bort utan att det lämnar märken. Tejp är ett smidigt sätt att halksäkra trappen eftersom den går att anpassa efter tycke och smak. Den finns i olika storlekar, olika färger, olika kornstorlekar och många andra egenskaper och finns att köpa på de flesta byggvaruhus.

Tips 2: Halkskyddsspray

Ett halkskyddsmedel i sprayform som bildar en halksäker yta, ett perfekt alternativ för den som vill ha ett helt osynligt alternativ!
Enkel att applicera, lätt att hålla rent och finns i olika nyanser eller helt transparent. Smidig och billig lösning för att öka säkerheten i hemmet! Finns att köpa på nätet bland annat.

Tips 3: Hårdvaxolja med halkskydd

En hårdvaxolja med halkskydd som är vatten- och smutsavvisande, mycket slitstark samt tålig mot spill. Hårdvaxolja med halkskydd är perfekt för trappor men även golv av massivt trä, lamellparkett, träfiberskivor (OSB) och kork.
Jämfört med vanliga ytbehandlingar, ger hårdvaxoljan en jämn och behaglig yta så du och dina nära och kära kan gå tryggt i trappan.

Tips 4: Trappstegsmatta

En matta som fästs på varje trappsteg. Finns i många olika utseenden och färger så du lätt kan hitta vad som passar bäst in i ditt hem. Den sätts enkelt fast med dubbelhäftande tejp. En metod som är enkel att utföra själv, bara man ser till att trappstegen är plana, rena och fettfria. Tips på fina mattor som passar som halkskydd trappa.