Trapprenovering Ek

Ektrappa 3-stav

15 900 kr

upp till 15 trappsteg

Trapprenovering i Ek: Skapa en tidlös trappa till ditt hem

Om du letar efter en trapprenovering med en elegant och tidlös touch, är träslaget Ek ett utmärkt val. Ek är känt för sin naturliga skönhet, hållbarhet och robusthet, vilket gör det till ett perfekt material för att förnya din trappa. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för trapprenovering i Ek. Vi tar hänsyn till dina specifika behov och önskemål för att skapa en trappa som passar perfekt till din stil och smak. En trapprenovering i Ek är inte bara estetiskt tilltalande, utan det ger också en varm och inbjudande känsla till ditt hem. Ekens naturliga färgvariationer och träets unika ådring skapar en charmig och rustik atmosfär som kan förhöja vilket rum som helst.

Hållbarhet och kvalitet i när du renoverar trappan med Ek

En trapprenovering i Ek är inte bara en investering i skönhet utan också i hållbarhet. Ek är känt för sin naturliga hållbarhet och motståndskraft, vilket gör det till en idealiskt val för trappor som ska stå emot daglig användning och påfrestningar. Genom att välja Ek för din trapprenovering investerar du i en trappa som kommer att hålla sig vacker och funktionell i många år framöver.

Varför rekommenderar Formtrappan EK som material

Ek är ett av de hårdare träslagen och passar därför väldigt bra som material för trapprenovering. Om du väljer att renovera dina trappor med vår ekparkett så får du en slitstark och snygg trappa som kan slipas om men det är också ett bra miljöval eftersom vi inte använder mer ek än nödvändigt. Ek är ett så kallat ädelträ som växer relativt långsamt och som det därför är bra att inte använda mer av än behövligt. Det är en av anledningarna till att vi valt att jobba med en förstklassig parkett istället för ett massivt material. En annan anledning att jobba med parkett är att materialet är mycket vridstyvare än ett massivt material på grund av sin lamellkonstruktion.

När är det ett bra val att välja ek till en trapprenovering?

Ek passar till alla typer av inomhustrappor. Eftersom vi använder en väldigt vridstyv lamellparkett så medför det också att trappor som med åren börjat låta och knarra återfår sin forna glans.

Tradition och funktion
Hårt och hållbart
Priserna är efter ROT

Ge hemmet ett lyft och få det att kännas mer levande och exklusivt med en förnyad ektrappa. Ek är ett traditionellt träslag för trappor just för att det är hårt och hållbart.

Om våra trappor

Vi renoverar din befintliga trappa och får den att se ut som ny. Vi tillverkar och monterar måttanpassade trapprenoveringar i flerskiktskonstruktion. Våra renoveringstrappsteg tillverkas i en flerskiktskonstruktion med solid björk i botten och furu i stommen. Ovanpå det ligger eken med en tjocklek på 3,6 mm och 7 lager lack. Konstruktionen tillåter att man slipar om stegen flera gånger och ger en lång livslängd. Den här tillverkningsprocessen ger högre formstabilitet och samtidigt minskar vi användningen av ek som är ett långsamtväxande träslag.
Trappnosen är den del av trappsteget som utsätts för störst slitage. Här har vi valt att olja istället för att lacka. Det gör trappnosen enkel att underhålla och bättra på så din trapp alltid är fräsch och fin. Bra för miljön och bra för din trappa. I eken kan det finns inslag av små kvistar och märgstrålar. Detta är fullt naturligt och är en del av hur trä ser ut.

Miljövänligt alternativ

Våra renoveringstrappsteg är ett bra miljöval. Främst går det åt mindre långsamtväxande trä i denna konstruktion än i solida renoveringstrappsteg. Dessutom är hela vår produktionskedja miljöanpassad och vi arbetar aktivt med att försöka minska vårt ekologiska avtryck. Du behöver heller inte förbruka el, dammsugarpåsar eller kemikalier när du städar trappen, en lätt fuktad duk eller mopp i microfiber räcker gott och väl för rengöring av trappan. Ett bra miljöval med andra ord. Läs mer om vårt miljöarbete »

Kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett hembesök kommer vår lokala representant ut och mäter din trappa. Mätningen sker digitalt och tar inte mer än 10 minuter. Mätningen ligger till grund för offerten. Hembesöket är helt fritt från kostnader och förpliktelser. Nästa arbetsdag får ni en offert via e-post och ni behöver först då fatta beslut om ni vill gå vidare eller inte.


Boka hembesök

Tillval

Våra installatörer hjälper dig att få trappan och området runt den precis som du vill ha det. Vi berättar gärna mer vid hembesöket.

Skapa ett enhetligt helhetsintryck med handledare som matchar din nyrenoverade trappa.

Ett fastpris ges efter mätning vid hembesöket.

Prisexempel

Arbetskostnad montering
490 kr efter rot/meter

Montering beslag
Beslag
Platt handled (120×27 mm)
Rundstav (44 mm)

100 kr/st
150 kr
250 kr/meter
300 kr/meter

Vi tillverkar och monterar barnspärrar till din trappa i massiv ek.
Pris ges enligt offert.

Vill du ha hjälp med att bygga en spalje i massiv ek eller byta ut en befintlig spalje så hjälper vi gärna till.
Vi offererar material och arbete till ett fastpris.

Målning runt trappan eller andra relaterade tjänster går också att lägga till.

Våra andra trappor

Rulla till toppen